Hodnocení míry identifikace rezidentů s aktivitami turistické destinace - Skokan, Tomáš; Musil, Martin, 1976-; Hiršová, Miloslava, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Cílem diplomové práce je hodnocení míry identifikace rezidentů s kulturními aktivitami turistických destinací Třeboň a Kutná Hora. Klíčový krok pro výzkumné šetření je provedená analýza metod identifikace místních obyvatel s něčím, nebo někým. Cíl práce je naplněn, díky provedení dotazníkového šetření, který se skládá ze tří části (sociodemografické otázky, sémantický diferenciál a výroky s 5bododovou Likertovou škálou), kterého se zúčastnilo 317 respondentů. Výsledná data respondentů Třeboně a Kutné Hory jsou komparována. Míra identifikace je určena na škále pozitivní, neutrální a negativní. Škála míry identifikace je použita ve shlukové analýze, která roztřiďuje respondenty na optimistické obyvatele, racionální obyvatele a lhostejné obyvatele.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses