Komunitní zahrady a kvalita života - Krajovská, Eva (2021)
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení současné situace komunitních zahrad v Praze a jejich přínosu pro společnost ve městě s ohledem na kvalitu života. Pro samotný výzkum se zvolily tři komunitní zahrady: Prazelenina, MetroFarm a Tygr v petrželi. Nejprve byly provedeny rozhovory s koordinátory komunitních zahrad a na základě výsledků a zjištění z rozhovorů a odborné literatury se provedlo dotazníkové šetření. Hodnocení výsledků z výzkumu bylo propojeno Maslowovou pyramidou potřeb a s 11 oblastmi kvality života, které jsou součástí národního strategického rámce Česká republika 2020.