Analýza postojů spotřebitelů k influencer marketingu - Dvořáková, Anna (2021)
Hlavním cílem této diplomové práce je na základě analýzy výsledků vlastního dotazníkového šetření zmapovat postoj spotřebitelů k influencer marketingu. Influencer marketing je nejprve zasazen do kontextu komerčních komunikací a zdůrazňuje, jak se odlišuje od klasického způsobu promování značek či produktů a v čem tkví jeho síla. Práce se zabývá také mikroinfluencer marketingem jakožto trendem dnešní doby. Praktická část mapuje prostřednictvím průzkumu mezi spotřebiteli jejich postoj k influencer marketingu. Zjišťuje, zda spotřebitelé influencery vnímají jinak než klasickou reklamu, zda reklamní příspěvky influencerů působí důvěryhodněji než klasická reklama či zda spotřebitelé influencerům přestávají důvěřovat. Součástí praktické části práce je také zjištění vnímání influencer marketingu spotřebiteli v době epidemie Covid-19.