Přístupy vybraných obcí v rámci realizace Smart City - Pikuliak, Vojtěch (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá přístupem obcí v realizaci Smart City. Cílem této práce je vymezit problematiku chytrého města a zhodnotit vybrané obce Středočeského a Jihočeského kraje, které jsou analyzovány z hlediska veřejně dostupných dat na internetu. K jejich vyhodnocení slouží konstruovaný bodovací systém. Pomocí zmíněných metod lze shrnout, že Středočeský kraj je průměrně chytřejší než Jihočeský, ze kterého pochází nejchytřejší i nejméně chytrá obec.