Finanční gramotnost a její zvyšování u zaměstnanců firem - Vostrá, Jana (2021)
Tato diplomová práce je zaměřená na finanční gramotnost zaměstnanců výrobních firem a na důležitost jejího zvyšování. Cílem je osvětlit tuto aktuální a důležitou pro-blematiku, stejně jako poukázat na programy, které se jí věnují a v neposlední řadě provést vlastní výzkum finanční gramotnosti pomocí dotazníkového šetření. Výzkum by měl ukázat, zda míra finanční gramotnosti zaměstnanců výrobních firem má vliv na existenci exekucí u těchto lidí a dále zda má finanční gramotnost vliv na účast na doplňkovém penzijním spoření.