Vědecká diplomacie – praxe Státu Izrael - Fišerová, Jana; Peterková, Jana, 1971-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Vědecká diplomacie se řadí mezi aktuální a zároveň relevantní témata mezinárodní politiky. Jedná se koncept diplomacie, který se pomocí vědy snaží řešit důležité globální otázky v rámci multilaterální i bilaterální diplomacie. Výzkum a inovace jsou nezbytné pro další rozvoj, a tak se spolupráce na této úrovni stává mezi jednotlivými státy velmi žádanou. Izrael se ve vědě, výzkumu a inovacích řadí mezi světovou špičku, avšak o fungování vědecké diplomacie tohoto státu se toho stále neví příliš mnoho. Mimo tedy definici a obecné představení vědecké diplomacie se bakalářská práce zaměřuje na praxi izraelské vědecké diplomacie. Cílem bakalářské práce je blíže identifikovat tematické priority a určit současné klíčové trendy vědecké diplomacie Státu Izrael. Zároveň si bakalářská práce klade za cíl pomocí SWOT analýzy zhodnotit vědeckou diplomacii Státu Izraele.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses