Společenská odpovědnost firem v letecké dopravě a její vliv na nákupní rozhodování spotřebitele - Svitáková, Jolana (2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti, konkrétně jejím vlivem na nákupní chování spotřebitele v oblasti letecké dopravy. Cílem této práce je zhodnotit podoby a naplňování CSR aktivit vybraných leteckých společností a zkoumat vliv těchto aktivit na nákupní rozhodování spotřebitele. Na základě zjištění je následně předloženo několik manažerských doporučení, jak společenskou odpovědnost lépe komunikovat a jak pomocí CSR aktivit posílit konkurenceschopnost podniku. V první části této práce je zpracován teoretický základ pro výzkumné části, kdy samostatná kapitola je věnována společenské odpovědnosti v letecké dopravě. V praktické části je nejdříve analyzován koncept společenské odpovědnosti u vybraných leteckých společností a následně je vyhodnoceno vlastní dotazníkové šetření, které mapuje postavení společenské odpovědnosti v letecké dopravě, jakožto kritéria nákupního rozhodnutí spotřebitele.