Společenská odpovědnost firem v letecké dopravě a její vliv na nákupní rozhodování spotřebitele - Svitáková, Jolana; Musil, Martin, 1976-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem společenské odpovědnosti, konkrétně jejím vlivem na nákupní chování spotřebitele v oblasti letecké dopravy. Cílem této práce je zhodnotit podoby a naplňování CSR aktivit vybraných leteckých společností a zkoumat vliv těchto aktivit na nákupní rozhodování spotřebitele. Na základě zjištění je následně předloženo několik manažerských doporučení, jak společenskou odpovědnost lépe komunikovat a jak pomocí CSR aktivit posílit konkurenceschopnost podniku. V první části této práce je zpracován teoretický základ pro výzkumné části, kdy samostatná kapitola je věnována společenské odpovědnosti v letecké dopravě. V praktické části je nejdříve analyzován koncept společenské odpovědnosti u vybraných leteckých společností a následně je vyhodnoceno vlastní dotazníkové šetření, které mapuje postavení společenské odpovědnosti v letecké dopravě, jakožto kritéria nákupního rozhodnutí spotřebitele.
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses