Rozdíly ve vyplácení sociálních dávek v krajích ČR a jejich příčiny - Štěpánová, Tereza (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na sociální politiku a na sociální systém České republiky, konkrétně na státní sociální podporu, která je jedním z pilířů českého sociálního systému. Práce se rovněž zaměřuje na rozdíly ve výši vyplacených dávek státní sociální podpory v jednotlivých krajích v letech 2015–2019 a hledá příčiny těchto rozdílů. V rámci vlastního výzkumu jsou zpracována data kvantitativního charakteru s využitím popisné statistiky. Právě pomocí popisné statistiky jsou zjištěny hlavní faktory, které způsobily rozdíly ve výši vyplacených dávek státní sociální podpory v jednotlivých krajích České republiky. Využití znalosti těchto faktorů je přiblíženo v závěru práce.