Rozdíly ve vyplácení sociálních dávek v krajích ČR a jejich příčiny - Štěpánová, Tereza; Votava, Libor; Kalenský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na sociální politiku a na sociální systém České republiky, konkrétně na státní sociální podporu, která je jedním z pilířů českého sociálního systému. Práce se rovněž zaměřuje na rozdíly ve výši vyplacených dávek státní sociální podpory v jednotlivých krajích v letech 2015–2019 a hledá příčiny těchto rozdílů. V rámci vlastního výzkumu jsou zpracována data kvantitativního charakteru s využitím popisné statistiky. Právě pomocí popisné statistiky jsou zjištěny hlavní faktory, které způsobily rozdíly ve výši vyplacených dávek státní sociální podpory v jednotlivých krajích České republiky. Využití znalosti těchto faktorů je přiblíženo v závěru práce.
Vedoucí práce: Libor Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses