Aplikace nástrojů pro identifikaci, modelování a řízení procesů a procesního reengineeringu na vybraný proces zkušební laboratoře - Jonák, Jakub; Vašíčková, Veronika; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Diplomová práce je zaměřena na téma procesního přístupu v organizacích, řízení procesů a procesního reengineeringu. Autor diplomové práce nejprve v rešerši literatury kriticky hodnotí zvolené téma porovnáním hlavních názorových proudů v oblasti procesního přístupu, řízení a zlepšování procesů. Zjištěné skutečnosti dále aplikuje v rámci realizovaného výzkumu. Tímto výzkumem je případová studie. Předmětem případové studie je proces zkušební laboratoře zajišťující tok vzorků touto laboratoří. Autor proces nejprve zkoumá prostřednictvím modelovacího nástroje BPMN, definuje vhodné klíčové ukazatele pro měření výkonnosti tohoto procesu (KPI) a tyto KPI počítá na základě dat sesbíraných o zkoumaném procesu. V další fázi výzkumu realizuje změny procesu za účelem pozitivního ovlivnění KPI, znovu měří definovaná KPI a hodnotí míru jejich ovlivnění realizovanými změnami.
Vedoucí práce: Veronika Vašíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses