Vliv user-generated content na nákupní rozhodovací proces českých turistů - Linhartová, Veronika; Kvítková, Zuzana; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vlivu UGC na nákupní rozhodovací proces českých turistů. První kapitola se zabývá vymezením pojmů „spotřebitel“ a „nákupní chování“ jakožto i vybranými modely nákupního chování od nejjednodušších až po ty komplexnější, a to i v kontextu cestovního ruchu. Druhá kapitola se věnuje teorii World Wide Webu a sociálních médií včetně jejich historie. V rámci sociálních médií jsou zde také vymezeny charakteristiky jednotlivých skupin sociálních médií a trendy pro rok 2021. Následující kapitola se zabývá samotným user-generated contentem. Obsahuje definici a jeho přínos z pohledu cestovního ruchu. Součástí je také rozbor již vypracovaných studií zabývajících se UGC, které zároveň posloužily jako odrazový můstek pro realizování průzkumu, který je popsán ve čtvrté kapitole. V praktické části práce je pak popsána metodika průzkumu následovaná shrnutím sesbíraných dat. Cílem dotazníkového šetření bylo rozšířit probíranou problematiku o poznatky týkající se vlivu UGC na české turisty a následně potvrdit stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Zuzana Kvítková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses