Automobilový průmysl v EU a vazby na další světová centra - Švandová, Tereza; Vošta, Milan, 1962-; Šaroch, Stanislav, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zaměřuje na automobilový průmysl v Evropské unii v porovnání s ostatními významnými světovými centry. Cílem této práce bylo analyzovat současný stav evropského automobilového průmysl a vyhodnotit jeho konkurenceschopnost. První kapitola je zaměřena teoretický úvod do tématu, kam spadá historická exkurz nebo moderní vývoj včetně současných trendů tohoto odvětví jako jsou například elektrické vozy nebo sdílená mobilita. Praktická část práce nejdříve podrobně analyzuje automobilový průmysl v EU na základě důležitých faktorů jako je výroba, prodej, export, zaměstnanost v sektoru nebo investice do výzkumu a vývoje osobních vozů. Poslední část práce zkoumá, na základě stejných faktorů, automobilový průmysl ostatních světových center, mezi které patří Čína, USA, Japonsko a Indie. Závěrem práce je vyhodnocení konkurenceschopnosti automobilového průmyslu v evropské unii na základě komparace hlavních faktorů s ostatními světovými centry.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses