Vnímání značky Gambrinus vysokoškolskými studenty - Rážová, Eliška (2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit vnímání značky Gambrinus vysokoškolskými studenty a na základě těchto zjištění sepsat doporučení brand manažerům značky. Teoretická část se věnuje pojmu značka, dále identitě a image a strategickému řízení. V praktické části je nejprve popsán český trh s pivem. Dále je představena pivovarnická skupina Plzeňský Prazdroj a jedna z jejích značek, Gambrinus. Tato značka je pak analyzována z hlediska jejích hodnot a marketingových aktivit. Poslední kapitola se věnuje vlastnímu výzkumu vnímání značky Gambrinus VŠ studenty, a to pomocí dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů. Na základě těchto výsledků je identita porovnána s image značky a jsou stanovena manažerská doporučení.