Segmentace spotřebitelek na trhu udržitelné kosmetiky - Bendová, Eva; Král, Petr, 1979-; Henzl, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této diplomové práce je odkrýt segmenty spotřebitelek na trhu udržitelné kosmetiky v České republice, a to na základě jejich nákupního chování na tomto trhu, postojů ke kosmetice a míry zájmu o životní prostředí. Znalost těchto segmentů je klíčová pro firmy, které se snaží na trh udržitelné kosmetiky vstoupit, nebo také pro firmy, které se na tomto trhu již pohybují a snaží se o zlepšení své marketingové strategie. V teoretické části práce je provedena rešerše literatury pro témata green marketing, aplikace green marketingu v kosmetickém průmyslu a také na téma pro-ekologicky smýšlející spotřebitelé a jejich segmentace. Pro první náhled do možných odlišností spotřebitelek na trhu kosmetiky práce využívá kvalitativní výzkum v podobě hloubkových rozhovorů. Samotná segmentace spotřebitelek je pak v praktické části práce provedena na základě dat sesbíraných v rámci primárního kvantitativního výzkumu. Výsledkem segmentace a zároveň hlavním přínosem práce jsou kompletní profily segmentů s doporučením vhodného positioningu a nástrojů marketingového mixu, které zajistí efektivní oslovení daných spotřebitelek.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses