Právní úprava hromadných žalob v ČR a v EU - Doležalová, Lenka; Grmelová, Nicole, 1975-; Houska, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou věcného záměru zákona o hromadném řízení v České republice, zavedením hromadných žalob v Evropské unii z důvodu schválení nové směrnice o zástupných žalobách i již etablovanou právní úpravou ve čtyřech členských státech Evropské unie (jedná se o Francii, Itálii, Nizozemsko a Švédsko). Cílem práce je posoudit slučitelnost věcného záměru zákona, kterým se upravují hromadné žaloby v ČR se záměrem Evropské unie a představit výsledky komparace právních úprav vybraných členských států EU. Jedna kapitola je věnována i mezinárodní příslušnosti soudu v případě hromadných žalob s mezinárodním prvkem.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses