Předcertifikační interní audit ISO/IEC 27001 - Hrabal, Matěj (2021)
Certifikace ISO/IEC 27001 může firmě otevřít spoustu nových příležitostí. V České republice přibývá firem, které se o tuto certifikaci ucházejí, nebo o ní alespoň uvažují. Často ale tyto firmy přesně netuší, co audit ISO/IEC 27001 obnáší, a v případě neúspěšného výsledku tohoto auditu to pro ně může znamenat nemalou finanční ztrátu. Cílem této diplomové práce je návrh nástroje, který by firmě usilující o certifikaci ISO/IEC 27001 pomohl rozhodnout, zda splňuje všechny podmínky nutné k úspěšnému splnění auditu, a případně poskytnul doporučení k opravě nedostatků. Navržený nástroj je neplacený a je určen zejména jako poslední kontrola před žádostí o certifikační audit ISO/IEC 27001. Nástroj je navržen v českém jazyce a pro jeho fungování využívá nástroj Microsoft Excel.