Předcertifikační interní audit ISO/IEC 27001 - Hrabal, Matěj; Svatá, Vlasta, 1952-; Vaněk, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Certifikace ISO/IEC 27001 může firmě otevřít spoustu nových příležitostí. V České republice přibývá firem, které se o tuto certifikaci ucházejí, nebo o ní alespoň uvažují. Často ale tyto firmy přesně netuší, co audit ISO/IEC 27001 obnáší, a v případě neúspěšného výsledku tohoto auditu to pro ně může znamenat nemalou finanční ztrátu. Cílem této diplomové práce je návrh nástroje, který by firmě usilující o certifikaci ISO/IEC 27001 pomohl rozhodnout, zda splňuje všechny podmínky nutné k úspěšnému splnění auditu, a případně poskytnul doporučení k opravě nedostatků. Navržený nástroj je neplacený a je určen zejména jako poslední kontrola před žádostí o certifikační audit ISO/IEC 27001. Nástroj je navržen v českém jazyce a pro jeho fungování využívá nástroj Microsoft Excel.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses