Nové trendy v české silniční kamionové přepravě - Krulišová, Markéta (2021)
Práce s názvem Nové trendy v české silniční kamionové přepravě se zabývá nejaktuálnější situací na poli kamionové přepravy jak na úrovni České republiky, tak na úrovni Evropské unie. Práce analyzuje příčiny dlouhodobého poklesu výkonu českých kamionových přepravců při současném rostoucím zahraničním obchodu a hledá k nim souvislosti v rámci celé Evropské unie. Metodická práce sestává z výstupů z rozhovorů se sdruženími českých přepravních společností, které se problémy českých přepravců zabývají a prosazují jejich zájmy na mezinárodní úrovni.