Sportovní diplomacie jako nástroj branding státu (případová studie mistrovství světa v ledním hokeji 2018) - Wiesner, Jan (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá sportovní diplomacií jako nástrojem branding státu, zejména formou případové studie mistrovství světa v ledním hokeji 2018. V teoretické části jsou objasněny pojmy nation branding a sportovní diplomacie, která je součástí diplomacie veřejné. V praktické části je poté na základě analýzy čtyř tzv. kritérií zkoumáno, jak může sportovní diplomacie jako nástroj branding státu ovlivnit možné naplnění úspěšného pořadatelství mistrovství světa v ledním hokeji. Jednotlivá kritéria jsou rozdělena na historické pořadatelství událostí podobného rázu, vztah k danému sportu, spolupráci s partnery ze soukromého sektoru, a soustředěnost na následný odkaz.