Sportovní diplomacie jako nástroj branding státu (případová studie mistrovství světa v ledním hokeji 2018) - Wiesner, Jan; Dubský, Zbyněk, 1974-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá sportovní diplomacií jako nástrojem branding státu, zejména formou případové studie mistrovství světa v ledním hokeji 2018. V teoretické části jsou objasněny pojmy nation branding a sportovní diplomacie, která je součástí diplomacie veřejné. V praktické části je poté na základě analýzy čtyř tzv. kritérií zkoumáno, jak může sportovní diplomacie jako nástroj branding státu ovlivnit možné naplnění úspěšného pořadatelství mistrovství světa v ledním hokeji. Jednotlivá kritéria jsou rozdělena na historické pořadatelství událostí podobného rázu, vztah k danému sportu, spolupráci s partnery ze soukromého sektoru, a soustředěnost na následný odkaz.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses