Transfery na příkladu hlavního města Prahy - Dvořáková, Adéla; Svoboda, Michal, 1983-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se věnuje problematice účtování transferů ve veřejném sektoru České republiky. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu veřejného sektoru, jeho velikosti, funkcím, dále také financováním veřejných služeb v ČR, oblasti rozpočtování vybraných účetních jednotek a hospodaření hl. m. Prahy. V poslední části je věnována především pozornost transferům, jejich definici, dělení a také účetním postupům souvisejících s účtováním transferů. Praktická část se zabývá problematikou transferových příjmů v rozpočtu hl. m. Prahy a jeho městských částí v letech 2017 – 2020 a zkoumá jejich podíl na celkových příjmech v rozpočtu. Dále poskytuje přehled o systému fungování transferů v hl. m. Praze, především tedy státních transferů. Závěrem je provedena analýza dvou konkrétních příkladů účtování transferů v účetnictví hl. m. Prahy a jedné jeho městské části.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses