Profil návštěvníka Domažlicka - Vaňková, Denisa; Vaníček, Jiří, 1944-; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou typického návštěvníka destinace Domažlicko. Cílem práce je sestavit profil návštěvníka této destinace, v němž bude návštěvník vymezen především na základě jeho chování v destinaci, při plánování cesty a také ve vztahu k produktu cestovního ruchu. Součástí práce je také segmentace návštěvníka na základě demografických, geografických a socio-ekonomických kritérií. Profil návštěvníka byl sestaven pomocí kvantitativního výzkumu v podobě dotazníkového šetření realizovaného mezi návštěvníky destinace Domažlicko. Obsahem práce jsou dále teoretické poznatky o destinaci cestovního ruchu, a především poznatky o marketingovém řízení destinace. Práce také charakterizuje potenciál pro cestovní ruch v destinaci Domažlicko, a to na základě analýzy primární a sekundární nabídky cestovního ruchu. Dále jsou zde navrženy segmenty na trhu cestovního ruchu v této destinaci a také některá opatření a doporučení, která by měla vést ke zvýšení atraktivity této destinace pro další návštěvníky.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses