Fotografická produkce - Kazár, Vojtěch (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem fotografické produkce a jejím cílem je přiblížit a seznámit začínající fotografy s nejdůležitějšími aspekty a postupy spojené s fotografickou produkcí. Teoretická část je věnována podrobnému rozboru složek produkce a postupů, jak s projektem začít a jak logicky postupovat v plánování a jeho realizaci. Teoretická část se dále zabývá důležitými informacemi ohledně lokací, modelek, techniky, rekvizit, oblečení a kostýmů, komunikace s týmem a v neposlední řadě informacemi o financích a podnikání. Praktická část je věnována rozhovorům s několika fotografy jak z komerčního, tak i nekomerčního prostředí a dále dvěma produkčními zabývající se fotografickou produkcí. Rozhovory mají za cíl porovnat informace stanovené v teoretické části s reálnou praxí fotografů a produkčních fungujících v této oblasti.