Work-life balance a styl vedení - Klempířová, Barbora (2021)
Bakalářská práce má za cíl zjistit, zda úroveň work-life balance manažera ovlivňuje jeho styl vedení. Doposud byl tento vztah zkoumán pouze z pozice stylu vedení nad-řízeného ovlivňující work-life balance podřízeného, jedná se tedy o nový úhel po-hledu na tuto problematiku. Práce je proto pojata jako pilotní studie zkoumající vztah zmíněných proměnných. Pomocí dotazníkového šetření byla sebrána data od respondentů, která byla následně zpracována a zanalyzována pomocí popisné statis-tiky a Pearsonova a Spearmanova korelačního koeficientu. Na základě analýzy dat byl zjištěn vztah mezi work-life balance a jednou ze složek transakčního stylu vedení jedince. Dá se však předpokládat, že tento vztah je ovlivňován dalšími proměnnými a byl navrhnut postup pro rozšíření výzkumu do budoucna.