Dostupnost hotelů v Sušici a okolí tělesně postiženým osobám - Špásová, Zuzana; Bejdáková, Blanka; Hyan, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2021)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat požadavky osob s tělesným postižením na ubytovací zařízení a zhodnotit dostupnost vybraných hotelů v Sušici a okolí tělesně postiženým osobám. Pro zjištění dostupnosti vybraných hotelů byla využita kvantitativní metoda, a to konkrétně dotazníkové šetření, do kterého bylo zahrnuto 6 hotelů v Sušici a jejím okolí. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou vymezeny základní informace týkající se ubytovacích zařízení, jednotlivých druhů postižení, a především je zaměřena právě na požadavky tělesně postižených osob na ubytovací zařízení, a to jak na požadavky architektonické, tak i na informační a personální. Praktická část této bakalářské práce se věnuje charakteristice vybraných ubytovacích zařízení a vyhodnocení dotazníkového šetření, tedy zda jsou vybraná ubytovací zařízení vhodná pro tělesně postižené osoby. Dotazníkovým šetřením bylo zjištěno, že pouze jeden vybraný hotel je bezbariérový, dva hotely jsou částečně bezbariérové a zbylé tři hotely nejsou vhodné pro tělesně postižené. Tělesně postižené osoby tedy mají možnost ubytovat se v okolí města Sušice, avšak ne v Sušici, neboť jediné dva hotely, které se nacházejí v Sušici, jsou bariérové.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses