Finanční výkonnost kapitálové společnosti - Fašinová, Kristýna (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční výkonnost společnosti OMEGA, s. r. o. v období 2016 až 2019. Ke splnění cíle jsou aplikovány základní nástroje, kterými jsou klasické ukazatele rentability a z moderních měřítek finanční výkonnosti ukazatel ekonomická přidaná hodnota. Dílčími cíli bakalářské práce je zjistit, které dílčí faktory ovlivňují vrcholový ukazatel rentabilita vlastního kapitálu a provést komparaci zjištěné finanční výkonnosti analyzované společnosti s odvětvím. Analýzy jsou provedeny na základě dat z účetních výkazů analyzované společnosti a dat zveřejněných Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Stanovení metod pro posouzení finanční výkonnosti podniku vychází z teoretických poznatků. V závěru jsou shrnuty zjištěné výsledky a navržena případná doporučení pro zlepšení finanční výkonnosti OMEGA, s. r. o.