Finanční výkonnost kapitálové společnosti - Fašinová, Kristýna; Pevná, Jana; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční výkonnost společnosti OMEGA, s. r. o. v období 2016 až 2019. Ke splnění cíle jsou aplikovány základní nástroje, kterými jsou klasické ukazatele rentability a z moderních měřítek finanční výkonnosti ukazatel ekonomická přidaná hodnota. Dílčími cíli bakalářské práce je zjistit, které dílčí faktory ovlivňují vrcholový ukazatel rentabilita vlastního kapitálu a provést komparaci zjištěné finanční výkonnosti analyzované společnosti s odvětvím. Analýzy jsou provedeny na základě dat z účetních výkazů analyzované společnosti a dat zveřejněných Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Stanovení metod pro posouzení finanční výkonnosti podniku vychází z teoretických poznatků. V závěru jsou shrnuty zjištěné výsledky a navržena případná doporučení pro zlepšení finanční výkonnosti OMEGA, s. r. o.
Vedoucí práce: Jana Pevná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses