Připravenost Jihočeského kraje na financování a poskytování sociálních služeb v kontextu rostoucí prevalence Alzheimerovy choroby - Randlová, Kristina (2021)
Diplomová práce se zabývá analýzou připravenosti Jihočeského kraje v oblasti financování a poskytování sociálně-zdravotní péče v kontextu rostoucí prevalence Alzhei-merovy choroby. Trend rostoucí prevalence Alzheimerovy demence představuje pro budoucnost významnou hrozbu a měli bychom věnovat úsilí na zvýšení připravenosti v oblasti poskytování specializované sociálně-zdravotní péče. Analýzu připravenosti jsem prováděla za pomoci nástroje strategických scénářů a analýzy zdrojové základny subjektu. Vytvořila jsem 4 strategické scénáře, do kterých jsem následně zasadila Jihočeský kraj a analyzovala, jak se subjekt v časovém rozmezí 2025-2030 vyrovnal s nastalými změnami. Kromě strategických scénářů, vycházejících z matice scénářů, vznikly ještě 3 samostatné divoké karty