Procesní pohled na projektový governance a vazba na úspěšnost projektu - Pangrácová, Petra; Králová, Věra; Tripes, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Bakalářská práce se zabývá projektovým governance, úspěšností projektu a jejich vzájemným vztahem. Úspěšnost projektu je vyjádřena pomocí kritérií úspěšnosti. Projektové governance je v rámci bakalářské práce vymezeno pomocí procesního pohledu jako alternativní varianta pro často diskutovanou teorii stakeholderů vysvětlující nejen projektové governance. Cílem bakalářské práce je prozkoumání vztahu projektového governance na úspěšnost projektu za pomoci procesního pohledu na projekt. Výsledný konceptuální model je zpracován ve třech krocích. První krok představuje vybraná kritéria úspěšnosti projektu a jejich argumentaci. Druhý krok představuje projektové governance v rámci procesu projektu, a to pomocí představení role projektového governance v každé fázi procesu projektu. Jelikož byly nalezeny role, které nespadají do žádné z existujících fází procesu projektu, je představena nová fáze nazvaná strategizování, kterou lze označit jako předprojektovou fázi. Poslední krok představuje konceptuální model Projektové governance ve vztahu k úspěšnosti projektu popisující vazby mezi projektovým governance a úspěšností projektu, které jsou určeny spojením role projektového governance v příslušné fázi s kritériem, které je dané roli blízké, a které určuje úspěšnost projektu. Představený model odkrývá možnosti pro měření úspěšnosti projektu s důrazem na všechny představené fáze projektu.
Vedoucí práce: Věra Králová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses