Soukromé finanční zabezpečení na stáří - Bečvář, Martin (2021)
Bakalářská práce se zabývá finanční přípravou na stáří s pomocí finančních produktů podporovaných za tímto účelem státem. První část práce stručně představuje důchodový systém v ČR, III. pilíř důchodového pojištění a produkt investičního životního pojištění. Cílem druhé poloviny práce je zhodnotit možnosti finančního zabezpečení na stáří formou produktů doplňkového penzijního spoření a investičního životního pojištění, tj. vzájemná komparace těchto produktů. To vše na základě modelových situací.