Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců ve vybrané organizaci - Nováková, Lenka (2021)
Cílem bakalářské práce je analýza vzdělávacího systému ve vybrané společnosti, zhodnocení jeho současného stavu, identifikace nedostatků a tvorba doporučení vedoucích k jejich eliminaci. Cíle je dosaženo prostřednictvím strukturovaného rozhovoru s personalistkou a dále dotazníkovým šetřením, jež je určeno pro zaměstnance. Po provedeném výzkumu bylo zjištěno, že největším nedostatkem v takto nastaveném systému je pracovní vytížení zaměstnanců, které jim znemožňuje účast na vzdělávacích aktivitách. Mezi další zjištěné nedostatky patří irelevantnost poskytovaných vzdělávacích aktivit vzhledem k pracovní pozici některých zaměstnanců a absence posledního cyklu firemního vzdělávání, jímž je vyhodnocování výsledků vzdělávání. Veškerá doporučení pak byla sestavena s ohledem na jejich možné nedostatky.