Program Work and Travel USA - Mlýnková, Dominika (2021)
Bakalářská práce popisuje program Work and Travel ve Spojených státech amerických s procesem získání víza J-1. Tento program je velice populární u studentů vysokých škol a vyšších odborných škol, kterým je poskytnuta možnost vyzkoušet si americký život, pracovat a cestovat v USA. Prvním cílem bakalářské práce je porovnání vybraných českých agentur, které nabízejí program, z hlediska ceny a nabízených služeb. Dalším cílem je zkoumat účastníky programu, jejich zkušenosti a zjistit význam programu pro účastníky. Data pro průzkum byly získány pomocí dotazníkového průzkumu, který probíhal online a byl přístupný mezinárodně. Výsledky průzkumu byly interpretovány a graficky znázorněny. Následně podle tohoto průzkumu byl vytvořen profil typického účastníka programu.