Vliv znalosti strategie na angažovanost zaměstnanců - Malovcová, Adéla; Král, Pavel; Klattová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Bakalářská práce propojuje oblasti strategie a angažovanosti, přičemž je hlavním cílem zjištění, zdali znalost strategie ovlivňuje angažovanost lidí do práce. Úskalí této oblasti často spočívá v nesprávné komunikaci či v nedostatečné transparentnosti strategie ze strany podniku. Přitom jedním z možných efektů transparentnosti je angažovanost zaměstnanců. Na základě smíšeného sekvenčního výzkumu je zkoumáno, zda má na angažovanost vliv znalost strategie, transparentnost strategie, způsoby dozvídání se o ní či i jiné faktory. Dílčím cílem práce je zjištění, zdali má na angažovanost vliv i velikost podniku, proto je výzkum proveden v mikro, malých a středních kavárnách na území ČR, které lze tímto způsobem snadno rozlišit. Výsledky z výzkumu potvrzují, že znalost strategie přímý vliv na angažovanost nemá, nicméně transparentnost podniku ano. Z toho může vyplývat, že pocit transparentnosti je pro zaměstnance k vyvolání angažo-vanosti mnohem důležitější než samotná znalost strategie. Bakalářská práce diskutuje prováděné postupy výzkumu, jejich interpretaci a doporučuje kroky k dalšímu zkou-mání.
Vedoucí práce: Pavel Král
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses