Analýza rozhodovacího procesu v případě umístění pobočky konkrétní společnosti - Dvořáková, Marie (2021)
Výběr vhodného umístění pobočky společnosti je typickým příkladem vícekriteriálního rozhodovacího problému, při jehož řešení je podstatná spolupráce s rozhodovateli (vedením dané společnosti), kteří se podílejí na hodnocení jednotlivých rozhodovacích kritérií podle vlastních preferencí. Bakalářská práce je věnována právě tomuto rozhodovacímu problému. Jejím cílem je nalezení vhodného umístění pro novou pobočku oční optiky. Na základně zvolených kritérií je posuzováno celkem pět variant umístění, nad kterými společnost uvažuje. K jejich ohodnocení a k následné volbě varianty určené k realizaci je využita metoda bazické varianty a Saatyho metoda, které se řadí mezi vícekriteriální metody rozhodování. Varianty umístění jsou hodnoceny také pomocí lokační metody oceňování faktorů.