Analýza rozhodovacího procesu v případě umístění pobočky konkrétní společnosti - Dvořáková, Marie; Váchová, Lucie; Vašíčková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Výběr vhodného umístění pobočky společnosti je typickým příkladem vícekriteriálního rozhodovacího problému, při jehož řešení je podstatná spolupráce s rozhodovateli (vedením dané společnosti), kteří se podílejí na hodnocení jednotlivých rozhodovacích kritérií podle vlastních preferencí. Bakalářská práce je věnována právě tomuto rozhodovacímu problému. Jejím cílem je nalezení vhodného umístění pro novou pobočku oční optiky. Na základně zvolených kritérií je posuzováno celkem pět variant umístění, nad kterými společnost uvažuje. K jejich ohodnocení a k následné volbě varianty určené k realizaci je využita metoda bazické varianty a Saatyho metoda, které se řadí mezi vícekriteriální metody rozhodování. Varianty umístění jsou hodnoceny také pomocí lokační metody oceňování faktorů.
Vedoucí práce: Lucie Váchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses