Personální řízení v organizaci - získávání, výběr a přijímání pracovníků - Sekyrová, Klára; Ježková Petrů, Gabriela; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na personální řízení v podniku, konkrétněji na získávání, výběr a přijímání pracovníků. Jako hlavní cíl této práce jsem si stano-vila navrhnout opatření, která povedou ke zlepšení a zefektivnění procesu vý-běru pracovníků ve vybraných podnicích. V první části jsou popsány všeobecné znalosti ohledně tématiky týkající se personálního plánování, dále již získávání, výběr a přijímání zaměstnanců formou literární rešerše. V druhé části, tj. prak-tické části, jsem nejprve provedla hloubkové interview s řediteli z každé spo-lečnosti a získala informace ohledně získávání, výběru a přijímání pracovníku z pohledu zaměstnavatele. Dále jsem provedla dotazníkové šetření v obou spo-lečnostech, kde hlavním cílem bylo zjistit subjektivní pohledy zaměstnanců na proces získávání, výběru a přijímání pracovníků. Následně jsou tyto různé po-hledy na výběrové řízení srovnány a zhodnoceny. V závěru práce jsou navrženy možná opatření, která povedou ke zlepšení a zefektivnění procesu výběru pra-covníků ve zkoumaných společnostech.
Vedoucí práce: Gabriela Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses