Získávání pracovníků - Sršňová, Helena (2021)
Bakalářská práce na téma Získávání pracovníků je zaměřena na celý pro-ces získávání pracovníků, zahrnující také proces výběru pracovníků v organizaci Oblastní charita Polička. Cílem bakalářské práce je zhodnoce-ní získávání a výběru pracovníků v této organizaci, pomocí kvalitativní me-tody, konkrétně interview, a následné navržení doporučení k optimalizaci těchto dvou procesů. Formou literární rešerše práce popisuje plánování lid-ských zdrojů, vnitřní a vnější podmínky získávání pracovníků, specifika lid-ských zdrojů v neziskové organizaci, dále celý proces výběru pracovníků, který zahrnuje kritéria a metody výběru, volbu a shromažďování dokumentů od uchazečů, předvýběr na základě předložených dokumentů a formulaci nabídky zaměstnání.