Manažment požiadavkov vo vybranej organizácii - Lazarová, Lucia (2021)
Táto bakalárska práca si kladie za cieľ analýzu procesov správy požiadavkov v konkrétnej spoločnosti, ktorá sa zameriava na poskytovanie podnikových systémov. Práca je spracovaná ako prípadová štúdia. V prvej časti sú popísané procesy, ich základné delenie na procesy kľúčové, podporné, princípy procesného riadenia, princípy organizačnej štruktúry v procesne riadenej organizácii. Ďalej sú popísané požiadavky, engineering požiadavkou, opis jednotlivých fáz s ich náležitosťami ako je získavanie, analyzovanie, dokumentovanie, validovanie a riadenie požiadavkou. Posledná časť práce je venovaná kvalitatívnej analýze servisných procesov vo vybranej organizácii. Ich mapovaniu, zisťovaniu skutočnej podoby procesov a následného zakreslenia do procesných máp pomocou BPMN notácie. Na záver práce je podoba skutočných procesov porovnávaná s odbornou literatúrou a sú uvedené odporúčania na miesta, ktoré by mohli byť v rámci servisných procesov spoločnosti zlepšené.