Elektronický mýtný systém v České republice - Bednář, Jan; Zelený, Lubomír; Rathouský, Bedřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této diplomové práce je analýza elektronického mýtného systému v České republice a nalezení paralelních úseků silnic I. a II. třídy, které by dopravci mohli využívat pro objíždění již zpoplatněných úseků silnic. V teoretické části práce jsou charakterizovány mýtné systémy z hlediska jejich vývoje, způsobů zpoplatnění a typologie. Dále jsou v práci popsány elektronické mýtné systémy, jejich komponenty, dohledové systémy, používané technologie a interoperabilita. Hlavní část práce se zabývá elektronickým mýtným systémem v České republice, především jeho technologickými a ekonomickými aspekty. V praktické části jsou vytipovány úseky silnic I. a II. třídy, u kterých je vyhodnocena vhodnost jejich zvolení. Na vybraných silnicích I. třídy je také posouzena finanční výhodnost možného budoucího zpoplatnění.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses