Rané formy peněz - Hotť, Petr (2021)
Cílem této bakalářské práce je představit rané formy peněz v jejich historickém kontextu, přiblížit rozvoj primitivních peněz jako náhrady či doplňku směnného obchodu, popsat vznik prvních mincí z drahých kovů a peněžních systémů ve starověkých říších. Práce také zmiňuje vybrané příklady nehmotných ekvivalentů peněz.