Rané formy peněz - Hotť, Petr; Brada, Jaroslav, 1964-; Hrabec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této bakalářské práce je představit rané formy peněz v jejich historickém kontextu, přiblížit rozvoj primitivních peněz jako náhrady či doplňku směnného obchodu, popsat vznik prvních mincí z drahých kovů a peněžních systémů ve starověkých říších. Práce také zmiňuje vybrané příklady nehmotných ekvivalentů peněz.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses