Marketingová komunikácia OOCR Slovenský raj & Spiš : Benchmarkingová štúdia - Bašková, Barbora (2021)
Diplomová práca sa zaoberá tematikou online marketingovej komunikácie Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš. Predmetom skúmania práce je marketingová komunikácia prostredníctvom webových stránok a sociálnych sietí.Cieľom práce je navrhnutie sady zlepšovateľských opatrení, v podobe konkrétnych aktivít, ktoré vychádzajú z dobrých praktík zistených v rámci benchmarkingovej štúdie.Prostredníctvom literárnej rešerše je čitateľ uvedený do problematiky cestovného ruchu, s dôrazom na manažment a marketing destinácií cestovného ruchu. Práca sa opiera o základné princípy benchmarkingu uvedené v teoretickej časti, ktoré zjednodušuje do podmienok výskumnej oblasti. Praktická časť obsahuje komplexné vyhodnotenie marketingovej komunikácie benchmarkingových partnerov a určenie dobrých praktík. Výstupom práce je návrh opatrení na zlepšenie pre OOCR Slovenský raj & Spiš v oblasti webovej stránky www.vraji.sk a komunikácie prostredníctvom sociálnych sietí v podobe konkrétnych aktivít