Marketingová strategie vybraného podniku - Pjajková, Sabina (2021)
Nožířský průmysl má v českých zemích silnou historickou tradici. Tento trh je zároveň poměrně specifickým prostředím pro vznik nové firmy. Cílem práce je analyzovat marketingovou strategii mladé české firmy ANV Knives a zjistit, do jaké míry společnost využívá jak svého potenciálu na trhu, tak také zda je její marketingová strategie dostatečně efektivní. Na základě literární rešerše je pomocí dílčích analýz zejména kvalitativních dat provedena analýza marketingového a komunikačního mixu, analýza prostředí podniku prostřednictvím Porterovy analýzy pěti konkurenčních sil a PEST analýza. Výsledky dílčích analýz jsou finálně shrnuty do SWOT analýzy. Práce také obsahuje závěrečná zhodnocení výsledků analýzy včetně doporučení týkajících se nastavení možných budoucích strategií podniku.