Postavení žen na manažerských pozicích v ČR mezi lety 2009-2019 - Maršíková, Tereza; Bartůsková, Lucia; Zubíková, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Pouze 27 % manažerských pozic bylo k roku 2019 v České republice obsazeno ženami. V prostředí nejvyšších výkonných ředitelů klesá jejich podíl pod 10 %. Na otázky související s příčinami minoritního zastoupení žen na poli českého managementu se snaží odpovědět tato bakalářská práce, která se zabývá celkovým postavením žen manažerek ve společnosti i jejich nerovnoměrným zastoupením na vedoucích pozicích. Analyzuje bariéry, které ženám brání v kariérním růstu a diskutuje jejich příčiny. Práce popisuje, jaká je role žen v rodině a jaká na trhu práce, mapuje jejich preference i otázku rovnováhy mezi osobním a pracovním životem. Bakalářská práce kombinuje analytická data a statistiky s empirií a praxí, které byly získány na základě osobních rozhovorů s ženami z oboru. Díky této kombinaci je na problematiku nahlíženo z mnoha různých úhlů pohledu, které se vzájemně doplňují a přináší jednotnější a kvalitnější závěry.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses