Finanční analýza města Horšovský Týn - Novák, Patrik; Svoboda, Michal, 1983-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá provedením finanční analýzy města Horšovský Týn. Cílem práce je zhodnocení současného stavu finančního zdraví města na základě metody analýzy finančních výkazů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce se zabývá veřejným sektorem, rozpočty a účetnictvím. Dále je v teoretické části popsána problematika finanční analýzy. Praktická část práce je zaměřena na provedení samotné finanční analýzy. Obsahuje analýzu rozpočtů, horizontální analýzu, vertikální analýzu a analýzu pomocí finančních ukazatelů za období od roku 2016 do roku 2019. Finanční výkazy z aplikace MONITOR slouží jako primární zdroj informací pro provedení finanční analýzy. Pro srovnání vypočtených hodnot je vybrán vzorek měst s obdobným množstvím obyvatel a velikostí bilanční sumy.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses