Porovnání pravidel účetního zachycení dotací u českých a slovenských obcí - Lehotayová, Martina (2021)
Cílem mé bakalářské práce je porovnání účetního zachycení dotací u českých a slovenských obcí. Toho bych chtěla dosáhnout pomocí komparace závazných právních předpisů účtování v jednotlivých zemích. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je věnována veřejnému sektoru v České a Slovenské republice. V druhé kapitole je představen rozpočet obce v těchto dvou zemích, příjmy obecního rozpočtu a dotační financování. Třetí kapitola popisuje česká a slovenská pravidla účetního zachycení dotací, v závěru kapitoly se nachází komparace těchto pravidel. Následně se poslední kapitola věnuje praktickým příkladem účtování dotací v těchto systémech.