Porovnání pravidel účetního zachycení dotací u českých a slovenských obcí - Lehotayová, Martina; Svoboda, Michal, 1983-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem mé bakalářské práce je porovnání účetního zachycení dotací u českých a slovenských obcí. Toho bych chtěla dosáhnout pomocí komparace závazných právních předpisů účtování v jednotlivých zemích. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je věnována veřejnému sektoru v České a Slovenské republice. V druhé kapitole je představen rozpočet obce v těchto dvou zemích, příjmy obecního rozpočtu a dotační financování. Třetí kapitola popisuje česká a slovenská pravidla účetního zachycení dotací, v závěru kapitoly se nachází komparace těchto pravidel. Následně se poslední kapitola věnuje praktickým příkladem účtování dotací v těchto systémech.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses