Inovace business modelu společnosti RM-SPORT s.r.o. - Matějů, Marek (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu rodinného podnikání a jeho optimalizací. Jedná se o firmu RM-SPORT s.r.o. zaměřující se na prodej sportovního vybavení se specializací na lyžařské aktivity. Cílem práce je na základě analýzy business modelu navrhnout inovace a následně formulovat doporučení pro vlastníka společnosti, vedoucí k aktualizaci business modelu a zajištění růstu podniku. Práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení celkové problematiky od definování podniku a podnikání samotného po podnikatelské prostředí. Největší pozornost je věnována metodologii business modelu Canvas, který je v tomto případě využíván. Dále jsou popsány jeho jednotlivé bloky a inovace business modelů. Poslední část práce patří modelům řízení růstu firmy. Praktická část zahrnuje aplikování literatury popsané v teorii a zhotovení samotné analýzy, která je ukotvená do prostředí modelu. V samotném závěru autor navrhuje doporučení pro firmu týkající se aktualizace, které může firma implementovat v blízké budoucnosti.