Analýza a návrh informačního systému výrobní firmy - Šmolík, Jan (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce s názvem Analýza a návrh informačního systému pro výrobní firmu je, jak název napovídá analýza malé výrobní firmy jejíž závěry povedou k návrhu informačního systému (dále jen IS), který bude pro danou firmu nejvhodnější z vybraných možností. Teoretická část práce nejprve představí typ řízení, na který se bude odkazovat v praktické části. V další části představí analýzu PEST v rámci analýzy makrookolí a Porterův model 5 sil v rámci analýzy mikrookolí podniku. Pro prozkoumání vnitřního prostředí firmy představí SWOT analýzu. Praktická část začíná s třetí kapitolou, která se zabývá popisem společnosti, předmětem jejího podnikání, historií podniku, organizační strukturou firmy a následnými analýzami představenými v teoretické části. SWOT analýza je využita pro strategii rozvoje. Další kapitoly se zabývají představením jednotlivých dodavatelů a IS systémů, které nabízejí, na něž navazuje shrnutí a porovnání jejich vlastností. Závěrem této kapitoly je konečný výběr IS, který bude pro konkrétní výrobní podnik nejvhodnější. Hlavní přínos této bakalářské práce je přednostně pro majitele výrobní firmy. Každopádně autor bakalářská práce předpokládá, že porovnání nabízených systémů, které rámcově reprezentují řešení typové, na míru, či jejich kombinaci, může pomoci i jiným malým firmám při rozhodování výběru jejich IS.